Kaneeldeel
Kaneeldeel
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
500 g | 5 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
3.500 g | 35 % | water | |
3.000 g | 30 % | Maestro Boterstol | |
300 g | 3 % | Speculaas Orenta * | |
100 g | 1 % | Kaneel Orenta ** |
* geweekt in 30% water berekend op de bloem!
** Samen weken met de Speculaas Orenta!
Vulling
4.000 g | 40 % | suikernibs P4 | |
4.000 g | 40 % | rozijnen | |
3.000 g | 30 % | Hazelnootstukje KC |
Decoratie
1.400 g | amandelstaafjes (20 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Direct de vulling doorwerken.
Afwegen 1500 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
9 bolletjes in een vierkantie pie plate van 18x18 cm.
Strijken en amandelstaafjes erover strooien.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd ca. 22 minuten.
Na het bakken afboteren.
Uitkomst 70 stuks