Kaas-Uienbroodje
Kaas-Uienbroodje
Recept
7.500 g | 75 % | tarwebloem | } 100% |
2.500 g | 25 % | Panoplus Nacho | } |
150 g | 1.5 % | bakkerszout | |
400 g | 4 % | gist | |
5.200 g | 52 % | water | |
300 g | 3 % | Gamma Extra |
Vulling
2.310 g | uien | ||
2.310 g | geraspte kaas |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname wat langer in de 1e versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 200 gram.
Puntrijs 20 minuten.
Deegstukjes uitrollen tot 10 x 25 cm. en deze in de Carlomat C of op platen met bakpapier leggen.
Narijs 60 minuten, bestrooien met 30 gram uienringen en 30 gram geraspte kaas.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.
Uitkomst 80 stuks.
Variant:
Eénpersoonsbroodjes
Direct 2000 gram afwegen.
Bolrijs 20 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op met papier beklede platen leggen.
Na 20 minuten narijs met bijvoorbeeld een kunststof jeu de boule-bal in het midden een kuiltje rollen en vullen met ui en geraspte kaas.
Narijs 40 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 20 minuten.