Heimwee Cake
Heimwee Cake
-
250 g | amandelstaafjes |
Recept
2.000 g | Vero Amandelcake | |
1.000 g | boter | |
1.000 g | ei | |
100 g | water | |
10 g | bakkerszout |
Vulling
500 g | Maestro Amandelspijs Ei (50 g per stuk) |
Afwerking
350 g | Fruitful Apricot Jam | |
200 g | Fondant KK |
Decoratie
50 g | Hazelnootstukjes |
Werkwijze
Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur mengen en 4 tot 6 minuten in de eerste versnelling met de vlindergard opkloppen.Soortelijk gewicht 850 gram/liter.
Bodem van de vormen na het smeren bekleden met amandelstaafjes.
Rol de Maestro Amandelspijs uit tot een dikte van 5 mm.
Snijd dit in stukken van 16 x 4 cm.
Verdeel de helft van het beslag over de cakeblikken, en leg hierop de spijs.
Verdeel de rest van het beslag over de spijs.
Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 60 minuten voor een 400 grams cake.
Uitkomst 10 stuks (blik 18 cm).
Na het bakken invriezen en bevroren afwerken met Fruitful Apricot Jam en Fondant KK.
De rand aanzetten met hazelnootstukjes.