Hartige Wintertulpen
Hartige Wintertulpen
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
500 g | 5 % | gist | |
170 g | 1.7 % | bakkerszout | |
5.400 g | 54 % | water | |
1.500 g | 15 % | Exakt Ambacht |
Vulling
12.285 g | Boerenvulling (35 g per stuk) |
Werkwijze
De boerenvulling aanmaken.Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct afwegen 1500 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na enige rust uitrollen tot een doorsnede van ca. 10 cm.
De buitenrand 4 maal insteken of gebruik de "Klaversteker" en de plakjes vochtig maken.
Vulling opspuiten (35 gram) en dichtvouwen tot een tulp.
Narijs ca. 60 minuten.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 12 minuten.
Uitkomst 351 stuks