Hartige vormen
Hartige vormen
Recept
1.000 g | Hartige Fonceer | |
450 g | boter | |
175 g | glucosestroop | |
75 g | ei | |
10 g | bakkerszout |
Decoratie
300 g | Decor Sesamzaad |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg zetten.Het deeg koelen.
Het deeg aanwerken en vervolgens uitrollen op ca. 1.5 mm.
Plakken uitsteken van 7 cm doorsnede (8 gram deeg).
De deegplak strijken en decoreren met Decor Sesamzaad.
In of over een vorm plaatsen en afbakken.
Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Baktijd 20 minuten.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 20 minuten.
Als u de vormen iets harder wilt hebben kunt u de hoeveelheid stroop met 50 gram verhogen, de vormen worden dan wel iets zoeter.
Uitkomst 210 stuks.