Recepten Recepten

Hartige Sloffen

Recept

10.000 g 100 % Parade Oliebol Vanille *
700 g 7 % gist
7.200 g 72 % water
1.000 g 10 % olijfolie **

* Pan. Oliebol bevat zout!
** In verband met het s.g. de olie altijd wegen.

Vulling

750 g 7.5 % fetakaas (blokjes)
750 g 7.5 % zwarte olijven (gesneden)

Decoratie

700 g   geraspte kaas
110 g   Decor Maanzaad Blauw
220 g   Decor Sesamzaad
45 g   kummel
25 g   zeezout
15 g   paprikapoeder
5 g   peper
Hartige Sloffen

Werkwijze

Meng de ingrediënten van de decoratie tot een kruidenmix.
Spuit een langwerpige pie-plate (30 x 8 cm) in met Carlex.
Bestrooi de bodem van de pie-plate met ca. 20 gram kruidenmix.

Van alle grondstoffen een beslag maken.
In de planeetmenger 7 minuten draaien met de vlindergard in de 2e versnelling.
De vulling direct door het beslag mengen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Spuit met een spuitzak (zonder spuitmond) 400 gram beslag in de pie-plates met kruidenmix.
Narijs 20 minuten.
Bakken met iets stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 51 stuks