Hartige Schnecken
Hartige Schnecken
Recept
1.000 g | 100 % | Parade Oliebol Goud * | |
60 g | 6 % | gist | |
400 g | 40 % | water | |
50 g | 5 % | Exakt Goud Crème |
* Parade Oliebol Goud bevat zout!
Vulling
50 g | 5 % | gepofte knoflook | |
125 g | 12.5 % | roomkaas | |
70 g | 7 % | kappertjes | |
50 g | 5 % | kalamata olijven | |
15 g | 1.5 % | platte peterselie |
-
60 g | Ovex Liquide |
Decoratie
40 g | Decor Maisgries | ||
50 g | Zonnebloempitten | ||
50 g | geraspte belegen kaas |
Werkwijze
Deeg kort kneden.Deegtemperatuur 22°C.
Deegstuk opmaken als brood.
Deegrust 30 minuten in de koeling (afgedekt met plastic).
Deegstuk uitrollen tot een dikte van 3 mm (60 x 40cm).
De deegplak inwrijven met de gepofte knoflook en daarna de roomkaas over de plak verdelen.
Overstrooien met de kappertjes en olijven en als laatste de gehakte platte peterselie hier over verdelen.
Het geheel oprollen en tot ca. 85 cm lang rollen.
De buitenkant van de pil instrijken met ei of Ovex Liquide en decoreren met het mengsel van maisgries, geraspte kaas en zonnebloempitten.
Stukken snijden van 60 gram.
Strijken met ei of Ovex Liquide.
Narijs 40 minuten.
Net voor het bakken de deegstukjes eventueel met enkele vlokken chiliflakes overstrooien om het broodje wat extra pit te geven.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 7 minuten.
Uitkomst 33 stuks