Recepten Recepten

Hartige Schnecken

Recept

1.000 g 100 % Parade Oliebol Vanille *
60 g 6 % gist
430 g 43 % water
50 g 5 % Exakt Goud Crème

* Pan. Oliebol bevat zout!

Vulling

50 g 5 % gepofte knoflook
125 g 12.5 % roomkaas
70 g 7 % kappertjes
50 g 5 % kalamata olijven
15 g 1.5 % platte peterselie

-

60 g   Ovex Liquide

Decoratie

40 g   Decor Maisgries
50 g   Zonnebloempitten
50 g   geraspte belegen kaas
Hartige Schnecken

Werkwijze

Deeg kort kneden.
Deegtemperatuur 22°C.
Deegstuk opmaken als brood.
Deegrust 30 minuten in de koeling (afgedekt met plastic).
Deegstuk uitrollen tot een dikte van 3 mm (60 x 40cm).
De deegplak inwrijven met de gepofte knoflook en daarna de roomkaas over de plak verdelen.
Overstrooien met de kappertjes en olijven en als laatste de gehakte platte peterselie hier over verdelen.
Het geheel oprollen en tot ca. 85 cm lang rollen.
De buitenkant van de pil instrijken met ei of Ovex Liquide en decoreren met het mengsel van maisgries, geraspte kaas en zonnebloempitten.
Stukken snijden van 60 gram.
Strijken met ei of Ovex Liquide.
Narijs 40 minuten.
Net voor het bakken de deegstukjes eventueel met enkele vlokken chiliflakes overstrooien om het broodje wat extra pit te geven.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 7 minuten.

Uitkomst 33 stuks