Hartige Doppen
Hartige Doppen
Recept
10.000 g | 100 % | Parade Oliebol Citrus * | |
7.200 g | 72 % | water | |
1.000 g | 10 % | olijfolie ** |
* Pan. Oliebol DM bevat gist en zout!
** In verband met het s.g. de olie altijd wegen.
Vulling
750 g | 7.5 % | fetakaas (blokjes) | |
750 g | 7.5 % | zwarte olijven (gesneden) |
Decoratie
700 g | geraspte kaas | ||
110 g | Decor Maanzaad Blauw | ||
220 g | Decor Sesamzaad | ||
45 g | kummel | ||
25 g | zeezout | ||
15 g | paprikapoeder | ||
5 g | peper |
Werkwijze
Meng de ingrediënten van de decoratie tot een kruidenmix.Spuit de flexipan mat (3051) in met Carlex.
Bestrooi de bodem met ca. 3,5 gram kruidenmix.
Van alle grondstoffen een beslag maken.
In de planeetmenger 7 minuten draaien met de vlindergard in de 2e versnelling.
De vulling direct door het beslag mengen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Spuit met een spuitzak (zonder spuitmond) 65 gram beslag in de flexipan mat met kruidenmix.
Narijs 20 minuten.
Bakken met iets stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 15 minuten.
Uitkomst 303 stuks