Recepten Recepten

Hartige Croissantstaaf

Recept

1.000 g 100 % Nordix Croissant MZ *
60 g 6 % gist
460 g 46 % water

* Nordix Croissant MZ bevat zout!

Doortoeren

400 g 40 % korstboter/margarine

Vulling 1

1.550 g   ei
200 g   gele paprikastukjes
240 g   rode paprikastukjes
250 g   lente-ui
560 g   creme fraiche
10 g   chiliflakes
10 g   bakkerszout
10 g   kruidenbouillonpoeder

Vulling 2

160 g   uitgebakken bacon

Strijken

40 g   Ovex Liquide (10 g per stuk)

Decoratie

24 g   Decor Sesamzaad (6 g per stuk)
Hartige Croissantstaaf

Werkwijze

Deeg glad draaien, maar niet taai.
Deegtemperatuur 22°C.
Korstboter of margarine invouwen. Drie halve Franse toeren geven (in drieën).
Na enige rust verwerken (zo koel mogelijk).

De gesneden groenten even aanfruiten.
De eieren met de kruiden toevoegen en blijven roeren als een roerei

Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm en snijden in stroken van 60 x 20 cm.
Vulling over de lengte in het midden van de plak opbrengen.
De gesneden uitgebakken bacon over de vulling verdelen.
Beide buitenzijden naar binnenvouwen en omdraaien.
Op met bakpapier bekleden bakplaten zetten, insnijden als een appelcarré.
Strijken met Ovex Liquide en overstrooien met Decor Sesamzaad.
Narijs ca. 35 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd ca. 20 minuten.

Uitkomst 4 stuks