Hartige Croissantstaaf
Hartige Croissantstaaf
Recept
1.000 g | 100 % | Nordix Croissant MZ * | |
60 g | 6 % | gist | |
460 g | 46 % | water |
* Nordix Croissant MZ bevat zout!
Doortoeren
400 g | 40 % | korstboter/margarine |
Vulling 1
1.550 g | ei | ||
200 g | gele paprikastukjes | ||
240 g | rode paprikastukjes | ||
250 g | lente-ui | ||
560 g | creme fraiche | ||
10 g | chiliflakes | ||
10 g | bakkerszout | ||
10 g | kruidenbouillonpoeder |
Vulling 2
160 g | uitgebakken bacon |
Strijken
40 g | Ovex Liquide (10 g per stuk) |
Decoratie
24 g | Decor Sesamzaad (6 g per stuk) |
Werkwijze
Deeg glad draaien, maar niet taai.Deegtemperatuur 22°C.
Korstboter of margarine invouwen. Drie halve Franse toeren geven (in drieën).
Na enige rust verwerken (zo koel mogelijk).
De gesneden groenten even aanfruiten.
De eieren met de kruiden toevoegen en blijven roeren als een roerei
Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm en snijden in stroken van 60 x 20 cm.
Vulling over de lengte in het midden van de plak opbrengen.
De gesneden uitgebakken bacon over de vulling verdelen.
Beide buitenzijden naar binnenvouwen en omdraaien.
Op met bakpapier bekleden bakplaten zetten, insnijden als een appelcarré.
Strijken met Ovex Liquide en overstrooien met Decor Sesamzaad.
Narijs ca. 35 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd ca. 20 minuten.
Uitkomst 4 stuks