Hartenbrood met Vikorn 50 MZ
Hartenbrood met Vikorn 50 MZ
Recept
5.000 g | 50 % | Vikorn 50 MZ * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
250 g | 2.5 % | gist | |
5.400 g | 54 % | water |
* Vikorn 50 MZ bevat zout!
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 440 gram.
Bolrijs 45 minuten.
Opbollen en decoreren.
Aan één zijde insteken de andere zijde met de muis van de handen tegen elkaar drukken, zodat een hart ontstaat.
Narijs 50 minuten.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 30 minuten.
Uitkomst 36 hartenbroden.
NB. Extra toevoegingen kunnen de beweringen ten aanzien van Vikorn ongeldig maken.