Recepten Recepten

Hartenbrood met Omega Mout 50 MZ

Recept

5.000 g 50 % Omega Mout 50 MZ * } 100%
2.500 g 25 % tarwebloem }
2.500 g 25 % volkorentarwemeel }
300 g 3 % gist
5.400 g 54 % water

* Omega Mout 50 MZ bevat zout!

Decoratie

360 g 0.1 % Wit Maanzaad (10 g per stuk)
Hartenbrood met Omega Mout 50 MZ

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 425 gram.
Bolrijs 35 minuten.
Opbollen en decoreren met Wit Maanzaad.
Aan één zijde insteken de andere zijde met de muis van de handen tegen elkaar drukken, zodat een hart ontstaat.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 40 minuten.

Uitkomst 36 hartenbroden.

NB. Voor verwerking via diepvries of remkast 1 % Nordix Super toevoegen.
Extra toevoegingen kunnen de beweringen ten aanzien van O'mega ongeldig maken.