Handige Hazen
Handige Hazen
Recept
1.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
1.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
40 g | 2 % | gist | |
800 g | 40 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Decoratie
300 g | castorsuiker | ||
300 g | korstboter/margarine | ||
300 g | tarwebloem | ||
45 g | algenpoeder * |
* te vervangen door: bietensap / cacao / kurkuma
Werkwijze
Maak de concha: Suiker en korstboter zalvig draaien, bloem en kleur doordraaien.In de koeling plaatsen, uitrollen en uitsteken met de hazensteker.
Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Niet te intensief kneden, zodat het deeg zich gemakkelijk laat uitrollen.
Na een korte rust het deeg uitrollen tot een dikte van 6 mm.
Plaats de deegplak in de vriezer totdat deze bijna bevroren is.
Met de Hazensteker, de paashazen uit de deegplak steken (ca. 50 gram).
De uitgestoken conchas (ca. 15 gram) op de hazen leggen.
Narijs 45 minuten.
Oventemperatuur 210°C > 180°C.
Baktijd ca. 12 minuten.
Uitkomst 56 stuks
U kunt de haas natuurlijk nog meer versieren:
Gebruik verschillende kleuren concha voor bijvoorbeeld de ogen en knoopjes.