Recepten Recepten

Hallowééééén

Recept 1

5.000 g   Double Choc Cake
1.000 g   ei
1.000 g   water

Ganache

900 g   Arabesque Blanc 29
450 g   pompoenpuree
75 g   glucosestroop
75 g   boter

Recept 2

350 g   water
200 g   suiker
200 g   honing
10 g   steranijs
500 g   pompoen

Decoratie

170 g   eetbare insecten *

* eventueel gefrituurd

Hallowééééén

Werkwijze

Meng alle grondstoffen gedurende 5 minuten in de laagste versnelling met de vlindergard.
Voor het uitscheppen eerst bijkrabben en doorspatelen.
Tulbandvorm van 18 x 10 cm hoog vullen met 400 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 60 minuten.

Pompoenpuree en glucosestroop koken.
De Arabesque toevoegen, gladroeren en homogeniseer de boter door de ganache.
Af laten koelen tot 37°C.

Voeg alle ingrediënten behalve de pompoen van recept 2 bij elkaar en breng dit aan de kook.
Snijd de pompoen in blokjes en voeg deze toe aan de kokende massa.
Laat alles afkoelen in de koeling. Zeef de gekonfijte pompoen eruit en bewaar deze in de koeling.
De bevroren tulband doorhalen met de pompoenganache.
Decoreren met gekonfijte pompoen en eetbare insecten.

Uitkomst 17 stuks