Recepten Recepten

Green Autumn Roll

Recept

2.250 g   Rolbeslag met Maestro Moscovisch

Vulling 1

900 g   Karamel met Gletscher Fondant

Vulling 2

900 g   Fruitful Apple
1.800 g   slagroom
450 g   Arabesque Blanc 29
195 g   Zeesan Neutraal
195 g   water
75 g   Wigo Compound Caramel

Afwerking

2.100 g   Maro 1:3 Rol Groen
600 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder

Bodem

500 g   Kanomix
225 g   boter
25 g   ei
15 g   water
20 g   Citroenrasp
2 g   bakkerszout
9 g   Koekkruiden Orenta
100 g   pecannoten
25 g   Hazelnootstukje KC
Green Autumn Roll

Werkwijze

Meng voor de whipped ganache (vulling 2) de Zeesan Neutraal met het water en verwarm de slagroom tot 70°C.
Giet de hete room op de Arabesque Blanc 29 en homogeniseer met de geweekte Zeesan Neutraal en de Wigo Compound Caramel.
24 uur laten afkoelen onder plastic.

Klop de ganache op tot een mooie stevige maar nog wel strijkbare massa en spatel hier vervolgens de Fruitful Apple door.

Bestrijk een plak rolbeslag van 80 x 43 cm met 300 gram Karamel met Gletscher Fondant (verwarmd).
Spuit hierop in banen met ongeveer 3 cm tussenruimte 1200 gram vulling 2 en verdeel dit met een glaceermes gelijkmatig over de plak.

Rol de plak in de breedte op en vries in. Maskeer de rollen dun met Crème au Beurre.
Rol de Maro 1:3 Rol Groen uit tot een dikte van 1,5 mm en bekleed hiermee de rol. Snijd iedere rol in 4 rollen van 19 cm.

Meng de ingrediënten voor de bodem en voeg op het eind de gehakte pecannoten en hazelnoten toe.
Rol uit tot een dikte 5 mm en snijd banen van 6,5 x 19 cm.

Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C
Baktijd ca. 15 minuten.

Leg de rollen op de koekbodem en werk af met Crème au Beurre, rode appel, pecannoten en karamelblokjes.

Uitkomst 12 stuks