Glutenvrije Croissants
Glutenvrije Croissants
Recept
1.100 g | Zero Problem Croissant | ||
460 g | water (6°C) | ||
80 g | gist | ||
65 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Doortoeren
500 g | korstboter/margarine |
Werkwijze
Meng alle ingrediënten gedurende 2 minuten in de laagste versnelling met de vlinder.Deegtemperatuur maximaal 14°C.
Rol de korstboter uit tot een dikte van 8 mm en invouwen.
Toer twee keer in drieën en één keer in tweeën, geen rust tussen het toeren.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 6,5 tot 7 mm.
Driehoeken snijden van 10 x 30 cm, oprollen en vormen tot croissants.
Narijs 60- 70 minuten, 38°C en 65% R.H.
Bakken zonder stoom.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 25 minuten.
Uitkomst 18 stuks