Glutenvrije Croissant Couleur
Glutenvrije Croissant Couleur
Recept
1.100 g | Zero Problem Croissant | ||
460 g | water (6°C) | ||
80 g | gist | ||
65 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Doortoeren
500 g | korstboter/margarine |
Werkwijze
Meng alle ingrediënten gedurende 2 minuten in de laagste versnelling met de vlinder.Deegtemperatuur maximaal 14°C.
Verdeel het deeg in twee stukken, 250 gram en 1450 gram.
Kleur het deegstuk (250 gram) met (50 gram) cacao- of voedingskleurstof.
Als het een voedingskleurstof in poedervorm is, maak dan eerst een stevige pasta met water voordat je dit aan het deeg kunt toevoegen.
Rol de korstboter uit tot een dikte van 8 mm en invouwen.
Toer twee keer in drieën en één keer in tweeën, geen rust tussen het toeren.
Rol het gekleurde deeg uit en leg dit op het gelamineerde deeg.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Driehoeken snijden van 10 x 30 cm, oprollen en vormen tot croissants.
Narijs 60- 70 minuten, 38°C en 65% R.H.
Bakken zonder stoom.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 25 minuten.
Uitkomst 18 stuks