Glühwein Cheesecake
Glühwein Cheesecake
Fonceerdeeg
2.000 g | Hardewenerdeeg met Kanomix | |
15 g | Speculaas Orenta |
Vulling 1
250 g | slagroom | |
1.100 g | roomkaas | |
700 g | water | |
700 g | Baked Cheesecake | |
200 g | Zeesan Neutraal | |
700 g | ei |
Afwerking
500 g | Paletta Spray Neutraal | |
500 g | ColdJel Neutraal | |
400 g | glühwein |
Decoratie
1.000 g | slagroom |
Werkwijze
Meng de Speculaas Orenta door het hardewenerdeeg.Het deeg uitrollen tot een dikte van 2,5 mm.
Fonceer de vlaaipannen of pie-plates (doorsnede 20 cm).
De vlaaien afbakken.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd ca. 15 minuten.
Meng de roomkaas, slagroom met het water en breng het geheel aan de kook.
Meng de Baked Cheesecake, Zeesan Neutraal met het ei (ca. 35°C) tot een gladde massa.
Voeg de kokende massa toe en draai tot een koude (ca. 35°C) gladde massa.
De gebakken vlaaipannen coaten en vullen met ca. 350 gram vulling.
Altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Verwarm de glühwijn met de Paletta Spray Neutraal en de ColdJel Neutraal.
Giet ca. 140 gram in een op de taart geplaatste ring van 18 cm doorsnede.
Decoreer de rand met slagroom en eventueel een decoratie van een kaneelstok, steranijs en een vanillestokje.
Uitkomst 10 stuks