Glühwein bolletjes
Glühwein bolletjes
Recept
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } 100% |
4.000 g | 40 % | volkorentarwemeel | } |
1.000 g | 10 % | roggebloem | } |
700 g | 7 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
5.500 g | 55 % | water | |
1.000 g | 10 % | glühwein | |
3.000 g | 30 % | Maestro Boterstol RBZA | |
150 g | 1.5 % | kaneel | |
40 g | 0.4 % | anijszaad | |
20 g | 0.2 % | gemalen kruidnagel |
Vulling
2.000 g | 20 % | rozijnen | |
2.000 g | 20 % | krenten | |
1.000 g | 10 % | orangeadestukjes | |
500 g | 5 % | gembershavings |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1650 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Verdelen en opbollen.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 8 minuten.
Uitkomst 474 stuks