Recepten Recepten

Glühwein bolletjes

Recept

5.000 g 50 % bloem } 100%
4.000 g 40 % volkorenmeel }
1.000 g 10 % roggebloem }
700 g 7 % gist
200 g 2 % bakkerszout
5.500 g 55 % water
1.000 g 10 % glühwein
3.000 g 30 % Maestro Boterstol RBZA
150 g 1.5 % kaneel
40 g 0.4 % anijszaad
20 g 0.2 % gemalen kruidnagel

Vulling

2.000 g 20 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten
1.000 g 10 % orangeadestukjes
500 g 5 % gembershavings
Glühwein bolletjes

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1650 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Verdelen en opbollen.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 8 minuten.

Uitkomst 474 stuks