Ginger & Lemon Madness
Ginger & Lemon Madness
Bodem
1.000 g | Hardewenerdeeg met Kanomix |
Recept 1
1.000 g | Fantasy Lemon Cake | |
350 g | ei | |
150 g | gesmolten boter | |
250 g | water |
Recept 2
300 g | Zeesan Neutraal | |
225 g | water | |
150 g | gemberstroop | |
60 g | gembershavings * | |
9 g | gemberpoeder (Verstegen) | |
8 g | limoensap | |
1.500 g | slagroom |
* fijn gehakt
Decoratie
300 g | Amandel Schuimschotsen | |
35 g | citroenzeste | |
70 g | gembershavings | |
255 g | Fruitful Lemon Cream | |
34 st | citroenschijfje (2 st per stuk) * |
* gedroogd
Werkwijze
Het hardewenerdeeg uitrollen tot een dikte van 2,25 mm dik en plakjes uitsteken van ca. 55 gram met een diameten van 13,5 cm.Fantasy Lemon Cake, ei, water en gesmolten boter met de vlinder tot een glad beslag draaien.
Planeetmenger 5 minuten in de 1e versnelling.
Om er zeker van te zijn dat de citroenstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
Met een grote ijsknijper 100 gram beslag op het hardewenerdeeg scheppen.
Oventemperatuur:
Inschietoven 220°C.
Rotatieoven 200°C.
Baktijd 12-15 minuten.
Meng de Zeesan Neutraal, gemberstroop, gembershavings, gemberpoeder, limoensap en water.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Schep 130 gram bavaroise op de afgekoelde gebakken Lemonplak.
Afwerken met amandel schuimschotjes, citroenzestes, gembershavings, dotjes Fruitfull Lemon Cream en gedroogde citroenschijfjes.
Uitkomst 17 stuks