Gevuld Speculaas Extra met Kanomix en Perla GS met Ei
Gevuld Speculaas Extra met Kanomix en Perla GS met Ei
Recept
2.100 g | Kanomix | |
750 g | boter | |
200 g | ei | |
60 g | Speculaas Orenta | |
10 g | bakkerszout |
Vulling
3.750 g | Perla GS met Ei | |
275 g | water |
Decoratie
650 g | Halve Amandel 27/30 | |
125 g | ei | |
75 g | poedersuiker |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag eventueel met iets water plastisch draaien.
Deeg (ca. 1600 gram) uitrollen tot een dikte van 4 mm.
Bakplaat van 60 x 40 met hoge randen fonceren met het deeg en voorbakken.
Oventemperatuur:
Inschietoven 175°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 20 minuten.
De Perla GS met ei aanmaken met het water.
Verdelen over de onderplak en gladstrijken.
Voor de bovenplak het deeg (ca. 1400 gram) uitrollen tot een dikte van 3,5 mm en over de spijs rollen.
Strijken met water om de decoratie goed te laten plakken.
De decoratie samen mengen, dit kan ook eerder gebeuren zodat het ei in de amandelen kan trekken.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 40 - 45 minuten.
Na afkoelen in de koeling plaatsen.
De volgende dag in de gewenste maat snijden.
UItkomst 1 bakplaat