Gevuld Ei Fruity Cheesecake
Gevuld Ei Fruity Cheesecake
-
520 g | Arabesque Blanc 29 |
Bodem
160 g | koekkruimels | |
40 g | boter |
Vulling
300 g | Fruitful Strawberry |
Recept
100 g | Zeesan Curd/Yoghurt | |
200 g | water | |
160 g | roomkaas | |
240 g | slagroom | |
80 g | Fruitful Lemon Cream |
Afwerking
140 g | Fruitful Lemon Cream |
Decoratie
180 st | Macarons | |
140 g | decoratie |
Werkwijze
Smelt en tempereer de Arabesque Blanc 29 en mouleer de ei mallen. Voor dit recept is er een mal van nougatine eieren gebruikt.De koekkruimels fijndraaien en mengen met de gesmolten boter.
Schep 10 gram kruimels in de chocoladeschelp druk deze licht aan. Spuit daarop 15 gram Fruitful Strawberry.
Draai de roomkaas los en klop samen met de slagroom tot 75%.
Meng de Zeesan Curd/Yoghurt en het water tot een gladde massa en voeg de Fruitful Lemon Cream toe.
Spatel de lobbige slagroom met de roomkaas erdoor.
Spuit 35 tot 40 gram van de cheesecake bavaroise in het ei en spuit optioneel nog een swirl van 7 gram Fruitful Lemon Cream in.
Werk de eieren af met macarons en koekwafeltjes.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Uitkomst 20 stuks