Gekookte Rogge/Notenbroodjes
Gekookte Rogge/Notenbroodjes
-
2.000 g | 20 % | roggebloem | } 100% |
2.000 g | 20 % | water * |
* (100°C)
Recept
8.000 g | 80 % | volkorentarwemeel | } |
250 g | 2.5 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
5.500 g | 55 % | water | |
1.500 g | 15 % | Exakt Ambacht Mout |
Vulling
2.500 g | 25 % | walnootstukjes |
Decoratie
480 g | Decor Sesamzaad (10 g per stuk) |
Werkwijze
De walnootstukjes ca. 30 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de walnootstukjes.Voor gebruik goed afspoelen.
De roggebloem met kokend water doormengen en laten afkoelen.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
De vulling direct doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 450 gram.
Puntrijs 30 minuten.
Opmaken en decoreren met Decor Sesamzaad.
Narijs 60 minuten.
Voor het bakken insnijden.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 30 minuten.
Uitkomst 48 stuks