Gebakkelijk Basis Tiramisu Bavaroisegebak met Maestro Moscovisch
Gebakkelijk Basis Tiramisu Bavaroisegebak met Maestro Moscovisch
Recept
1.200 g | Maestro Moscovisch | |
1.200 g | ei |
Vulling 1
800 g | Zeesan Tiramisu | |
1.000 g | water | |
3.500 g | slagroom |
Trempeer
400 g | Trempeerlikeur met Gel |
Afwerking
600 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder |
Werkwijze
Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur opkloppen,8 minuten in de hoogste en 2 minuten in de middelste versnelling.
Soortelijk gewicht 350 g/l.
Drie plakken van 60x80 a 800 gram.
Oventemperatuur:
Inschietoven 260°C / Rotatieoven 240°C.
Baktijd 4-8 minuten.
Direct koelen en het kapsel op maat snijden.
Vulling:
Meng de Zeesan Tiramisu met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt er in gedeeltes door. (s.g. 650 g/l).
Eerste laag vulling 3000 gram.
Tweede laag vulling 2300 gram.
Trempeer de middelste en bovenste laag kapsel met Trempeerlikeur.
Maskeer de bovenzijde met Creme au Beurre.
Altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Uitkomst 18 stuks (500 g.).
Smaakvariatie:
Vervang de Zeesan Tiramisu door een andere Zeesan soort.
Let op!
Bij het gebruik van een vruchten Zeesan, de standaard gebruiksreceptuur voor bavarois gebruiken.