Gateau de Verviers met Panomix Vienna
Gateau de Verviers met Panomix Vienna
Recept
1.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
1.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
200 g | 10 % | gist | |
600 g | 30 % | ei | |
320 g | 16 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
800 g | 40 % | rozijnen | |
1.200 g | 60 % | suikerchips | |
600 g | 30 % | boter |
Decoratie
165 g | Amandelstukjes | ||
165 g | greinsuiker P2 |
Werkwijze
Van het water, ei, gist en bloem een zetsel maken.Zetselrijs 20 minuten.
Vervolgens met de rest van de grondstoffen een glad deeg vormen.
Dit vrij slappe deeg gedurende 20 minuten laten rijzen.
Boter met een stuifje bloem in kleine stukjes hakken en mengen met de suikerchips.
Daarna de rozijnen en het mengsel van suikerchips en boter luchtig doorwerken.
Er is nu een slap deeg ontstaan dat direct in pie-plates wordt gedaan.
Afwegen 500 gram voor ronde platte of lange pie-plates.
Vormen en bestrijken met ei, daarna bestrooien met 15 gram Amandelstukjes en 15 gram greinsuiker.
De pie-plates goed vet smeren met Carlo.
Narijs 40 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 25 minuten.
Uitkomst 11 gateau's.