Fryske Fingers
Fryske Fingers
Recept
1.000 g | 100 % | tarwebloem | |
100 g | 10 % | gist | |
20 g | 2 % | bakkerszout | |
530 g | 53 % | water | |
150 g | 15 % | Exakt Boter | |
50 g | 5 % | Luctor | |
10 g | 1 % | anijszaad |
Vulling
600 g | 60 % | suikerchips | |
100 g | 10 % | dessertmints (Mentos) | |
120 g | 12 % | chocolade druppels |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Opmaken als voor brood.
Deegrust ca. 5 minuten.
Uitrollen op een dikte van 1.5 cm.
Snijden in banen van 10 x 2,5 cm (stuksgewicht 55 gram).
Plaats de deegstukken in een met kaneelsuiker bestrooide siliconenmat.
Narijs 45 minuten.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 10 minuten.
Uitkomst 48 stuks.