Fruitig Hartje
Fruitig Hartje
Recept
5.000 g | 100 % | tarwebloem | |
400 g | 8 % | gist | |
100 g | 2 % | bakkerszout | |
3.100 g | 62 % | water | |
1.500 g | 30 % | Maestro Boterstol |
Vulling 1
2.000 g | 40 % | rozijnen | |
2.000 g | 40 % | cranberries |
Vulling 2
2.200 g | Maestro Amandelspijs | ||
1.000 g | Fruitful Red Fruit |
Afwerking
312 g | Ovex Liquide (2 g per stuk) |
Decoratie
1.872 g | Kruimeldeeg met Fantasy Red Velvet (12 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Opmaken als voor brood.
Deegrust in de koeling ca. 30 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 3,5 mm.
Eventueel terugkoelen, de hartjes voordrukken (niet doorsteken).
20 gram vulling 2 (mengsel van spijs en Fruitful) opspuiten.
De bovenplak uitrollen tot een dikte van 3,5 mm en hierop leggen.
De hartjes uitsteken ( 110 gram inclusief vulling).
Strijken met Ovex Liquide en bestrooien met Red Velvet Kruimeldeeg.
Narijs ca. 50 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 10 minuten.
Na het afkoelen eventueel met Mont Blanc een hartje sjabloneren.
Uitkomst 156 stuks