Friese Wintercake
Friese Wintercake
Recept
2.000 g | Fantasy Speculaas Cake | |
900 g | water | |
900 g | Muffinolie * | |
40 g | anijs (gemalen) |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
175 g | krenten |
Decoratie
300 g | anijs kruimeldeeg | |
15 g | Mont Blanc |
Werkwijze
Meng de Fantasy Speculaas Cake, anijs, Muffinolie en water gedurende 3 minuten in de tweede versnelling met de vlindergard.Voeg de krenten toe en draai even mee.
De Cakevorm in tray vullen met 360 gram beslag.
Decoreren met anijs kruimeldeeg.
Deze cake behoort aan de bovenzijde open te scheuren daarom wordt het ook op een hogere temperatuur gebakken.
Oventemperatuur:
Inschietoven 185°C
Rotatieoven 165°C
Baktijd 50 minuten
Decoreren met Mont Blanc.
Uitkomst 11 stuks
Het is aan te bevelen om de bakvormen op een met papier beklede bakplaat te plaatsen om de bakvorm schoon te houden.