

Freaky Panettone
Freaky Panettone
Voordeeg
1.000 g | 50 % | patent tarwebloem | } 100% |
100 g | 5 % | gist | |
1.000 g | 50 % | water |
Recept
1.000 g | 50 % | patent tarwebloem | } |
100 g | 5 % | gist | |
40 g | 2 % | bakkerszout | |
500 g | 25 % | Maestro Boterstol | |
200 g | 10 % | boter | |
20 g | 1 % | panettone aroma |
Vulling
360 g | 18 % | abrikozenstukjes | |
260 g | 13 % | Amandelstukjes | |
1.800 g | 90 % | rozijnen |
-
120 g | boter (10 g per stuk) |
Decoratie
600 g | Dip Neutraal (50 g per stuk) |

Werkwijze
Maak een voordeeg (zetsel) van:1000 gram Patentbloem
100 gram gist
1000 gram water
Voordeeg/zetselrijs 25 minuten.
De overige grondstoffen direct bovenop het zetsel brengen om aandrogen te voorkomen.
Meng na de zetselrijs alle grondstoffen tot een goed afgekneed deeg.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 40 minuten.
Nogmaals opbollen, in de speciale Panettone-cups plaatsen.
Narijs 90 minuten.
Voor het bakken kruislings insnijden.
Op het kruis 10 gram boter per deegstuk leggen.
Oventemperatuur 190°C.
Baktijd 45 minuten.
Na afkoelen decoreren met dip en decoratie naar keuze.
Uitkomst 12 stuks
10 gram Panettone aroma bestaat uit:
5.5 gram citroen aroma
2.5 gram vanille aroma
2 gram cardamon