Recepten Recepten

Freaky Panettone

Voordeeg

1.000 g 50 % patent tarwebloem } 100%
100 g 5 % gist
1.000 g 50 % water

Recept

1.000 g 50 % patent tarwebloem }
100 g 5 % gist
40 g 2 % bakkerszout
500 g 25 % Maestro Boterstol
200 g 10 % boter
20 g 1 % panettone aroma

Vulling

360 g 18 % abrikozenstukjes
260 g 13 % Amandelstukjes
1.800 g 90 % rozijnen

-

120 g   boter (10 g per stuk)

Decoratie

600 g   Dip Neutraal (50 g per stuk)
Freaky Panettone

Werkwijze

Maak een voordeeg (zetsel) van:
1000 gram Patentbloem
  100 gram gist
1000 gram water

Voordeeg/zetselrijs 25 minuten.
De overige grondstoffen direct bovenop het zetsel brengen om aandrogen te voorkomen.

Meng na de zetselrijs alle grondstoffen tot een goed afgekneed deeg.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 40 minuten.
Nogmaals opbollen, in de speciale Panettone-cups plaatsen.
Narijs 90 minuten.
Voor het bakken kruislings insnijden.
Op het kruis 10 gram boter per deegstuk leggen.

Oventemperatuur 190°C.
Baktijd 45 minuten.

Na afkoelen decoreren met dip en decoratie naar keuze.

Uitkomst 12 stuks

10 gram Panettone aroma bestaat uit:
5.5 gram citroen aroma
2.5 gram vanille aroma
   2 gram cardamon