Recepten Recepten

Focaccia Pomodoro

Recept

10.000 g 100 % Fiesta Pomodoro *
300 g 3 % gist
6.500 g 65 % water

* Fiësta Pomodoro bevat zout!

Decoratie

840 g   geraspte kaas (10 g per stuk)
Focaccia Pomodoro

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Kneed aanvankelijk een stevig deeg met 50% van het water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 200 gram.
Plaats het deeg in een pie-plate (doorsnede 18cm), enigszins uitdrukken.
Rijstijd 60 minuten.
Met in olijfolie gedrenkte vingertoppen het deegstuk gelijkmatig uitdrukken.
Narijs 60 minuten.
Bestrooien met geraspte kaas.
Bakken met iets stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 15 minuten.

Uitkomst 84 stuks