Focaccia met Panovite Italiano
Focaccia met Panovite Italiano
Recept
1.000 g | 100 % | Panovite Italiano * | |
20 g | 2 % | gist | |
650 g | 65 % | water |
* Panovite Italiano bevat zout !
Vulling
30 g | pesto | ||
100 g | tomaten | ||
150 g | geraspte kaas | ||
1 g | paprikapoeder | ||
2 g | gedroogde peterselie | ||
10 g | olijfolie |
Werkwijze
Van bovenstaande grondstoffen een soepel deeg vormen.Deegtemperatuur 25°C.
Deegstuk vormen als voor brood en op een geoliede bakplaat van 60 x 40 cm leggen.
Rijstijd 60 minuten.
Met geoliede handen het deegstuk gelijkmatig uitdrukken over de bakplaat.
Narijs 30 minuten.
Het deeg besmeren met groene pesto en beleggen met de vulling.
Bakken met iets stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 25 minuten.
Rotatieoven 210°C.
Bestrijken met olijfolie.
In de gewenste grootte snijden.
In plaats van een bakplaat kan ook gebruik gemaakt worden van pie-plates.
Voor een diameter van 18 cm wordt dan 150 gram deeg genomen.