Fiesta Calzone met Fiesta Pomodoro
Fiesta Calzone met Fiesta Pomodoro
Recept
2.000 g | 100 % | Fiesta Pomodoro * | |
60 g | 3 % | gist | |
1.060 g | 53 % | water |
* Fiësta Pomodoro bevat zout!
Vulling
110 g | olijf-basilicumpesto | ||
350 g | tomaten | ||
350 g | zwarte olijven | ||
400 g | fetakaas |
Vulling 2
90 g | Decor Maisgries |
Afwerking
120 g | decoratie |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Voorrijs 25 minuten.
Afwegen 120 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Tomaten in stukjes snijden en mengen met de gehalveerde zwarte olijven, feta kaas en Decor Maisgries
Bollen platrollen tot een diameter van 16 cm.
De onderplak dun bestrijken met 10 gram olijf-basilicumpesto, de rand niet bestrijken.
Op de plak 100 gram van de aangemaakte vulling aanbrengen.
De rand bevochtigen met ei of water.
Bovenplak op de onderplak aanbrengen en goed vastdrukken en met een mesje prikken.
Bovenplak natmaken en overstrooien met 10 gram decoratie.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 17 minuten.
Uitkomst 13 broden.
Fiësta Calzone smaakt het lekkerst door het direct voor gebruik op te warmen.
Een aantrekkelijke decoratie maakt u van:
400 gram Decor Maisgries, 400 gram geraspte kaas, 200 gram Decor Sesamzaad, 20 gram gedroogde peterselie en iets cajunkruiden.