Ferrero Raffaelo Cake
Ferrero Raffaelo Cake
Recept 1
2.750 g | Macaronmix Kokos | |
800 g | water | |
2.200 g | Vero Plaatcake | |
850 g | water | |
900 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Recept 2
2.100 g | Fantasy RedVelvet Cake | |
800 g | ei | |
650 g | boter | |
200 g | water |
Vulling
6.000 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder | |
400 g | Perla Amandelpan |
Trempeer
850 g | Trempeerlikeur |
Decoratie
550 g | kokos | |
575 g | Ferrero Raffaello |
Werkwijze
Macaronmix Kokos en water van 100°C gedurende 4 minuten in de 2e versnelling mengen, 1 uur laten staan.Meng dit met de rest van de grondstoffen uit recept 1 gedurende 5 minuten met de vlinder in de laagste versnelling.
Vul 12 ringen (diameter 18 cm en 5 cm hoog) met 600 gram kokosbeslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 50 minuten, na 30 minuten de schuif open.
Alle grondstoffen van recept 2 mengen en gedurende 5 minuten in de laagste versnelling draaien.
Vul hiervan 6 ringen (diameter 18 cm en 5 cm hoog) met 600 gram Red Velvet beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 50 minuten.
Snijd de Kokoscake 1 keer door en snijd de Red Velvet cake 4 keer door.
Gebruik voor iedere high cake 2 lagen kokoscake en 2 lagen Red Velvet cake.
Vul de lagen met Crème au Beurre en Perla Amandelpan, 100 gram per laag. Trempeer de lagen Red Velvet. Maskeer de high cakes strak met de amandelcrème en zet aan met witte kokos. Werk af met 5 rozetten crème met daarop balletjes Ferrero Raffaelo.
Uitkomst 12 stuks