Recepten Recepten

Feestbol met Parade Oliebol Citrus

Recept

5.000 g 50 % tarwebloem } 100%
5.000 g 50 % Parade Oliebol Citrus * }
600 g 6 % gist
100 g 1 % bakkerszout
5.600 g 56 % water
1.500 g 15 % Maestro Boterstol

* Pan. Oliebol DM bevat gist en zout!

Vulling

9.000 g 90 % rozijnen
2.000 g 20 % Amarenen Kersen
1.500 g 15 % kaneelgranules
2.000 g 20 % bitterkoekjes (klein)

Afwerking

320 g   Ovex Liquide (5 g per stuk)

Decoratie

768 g   amandelschaafsel (12 g per stuk)
128 g   Mont Blanc (2 g per stuk)
Feestbol met Parade Oliebol Citrus

Werkwijze

Kneed aanvankelijk een vrij stevig deeg met 50% water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Opbollen.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met amandelschaafsel en in pie-plates leggen.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 35 minuten.

Na het afkoelen decoreren met Mont Blanc.

Uitkomst 64 stuks