Eastern Explosion
Eastern Explosion
Fonceerdeeg
1.600 g | Sloffendeeg met Kanomix |
Vulling 1
300 g | Perla Amandelpan | |
90 g | kokosmelk | |
70 g | kokos |
Rolbeslag
500 g | Joconde met Macaronmix Amandel |
Bavaroise
1.900 g | slagroom | |
150 g | citroengras | |
380 g | Zeesan Neutraal | |
500 g | water |
Afwerking 1
500 g | ColdJel Neutraal |
Afwerking 2
500 g | Fruitful Mango HI |
Decoratie
100 g | chocolade |
Werkwijze
Kokos-sloffenbodem:Meng de ingrediënten tot een sloffendeeg en plaats het deeg een nacht in de koelkast.
Meng het deeg kort voor gebruik.
Rol het deeg uit tot een dikte van 5,5 mm en plaats een rondoring van 6,5 cm over het deeg.
Meng de ingrediënten van de vulling tot een gladde massa, spuit 9 gram van deze kokosmassa bovenop het deeg.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 18 minuten
Citroengras bavaroise:
Kook het water met het citroengras, haal van het vuur en laat dit minstens 4 uur (afgedekt) trekken.
Zeef het water en meng het met de Zeesan Neutraal. Spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor, daarna de overige slagroom doorspatelen
Vul de Flexipan 'Volcano Silicone Mould' mat met bavaroise en sluit af met een plakje van 5 cm joconde biscuit.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Verwarm de Coldjel Neutraal tot 45-50°C en haal de bevroren gebakjes door. Plaats ze op de sloffenbodems en zet de zijkant aan met kokosschaafsel. Werk het gebakje af met Fruitful Mango en een chocoladedecoratie.
Uitkomst 50 stuks