Duo Kerst Tulband
Duo Kerst Tulband
Recept 1
2.800 g | Vero Plaatcake | |
1.300 g | Muffinolie * | |
1.000 g | water | |
500 g | Perla Amandelpan | |
250 g | Wigo Compound Pistache | |
250 g | ei | |
100 g | gehakte pistachenoten | |
5 g | groene kleurstof |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Recept 2
3.200 g | Fantasy RedVelvet Cake | |
1.300 g | ei | |
950 g | Muffinolie * | |
650 g | water |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling 1
5.000 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder |
Vulling 2
1.750 g | Fruitful Raspberry |
Afwerking
3.850 g | ColdJel Neutraal |
Werkwijze
Meng alle grondstoffen van recept 1 gedurende 5 minuten in 1e versnelling met de vlindergard.Beslag even bijkrabben en 12 tulbandvormen (18/10) smeren/spuiten met Carlex en vullen met 500 gram beslag.
Meng alle grondstoffen van recept 2 gedurende 5 minuten in 1e versnelling met de vlindergard.
Beslag even bijkrabben en 12 tulbandvormen (18/10) smeren/spuiten met Carlex en vullen met 500 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 40 minuten.
Na het afkoelen de tulbanden in 4 lagen snijden.
Iedere laag voorzien van een dubbele rij dopjes Crème au Beurre, tussen de dopjes een ring Fruitful Raspberry spuiten.
De Red Velvet en Pistache tulbandlagen om en om stapelen, daarna invriezen.
Verwarm de Coldjel Neutraal tot ca. 50°C (verwarmen gaat makkelijk in de magnetron).
Gladroeren zonder luchtinslag en de tulband op twee vorken prikken en doorhalen.
Uitkomst 24 stuks