Duitse Spelt
Duitse Spelt
Recept
10.000 g | 100 % | Dinkel-Ernte * | |
180 g | 1.8 % | gist | |
7.200 g | 72 % | water |
* Dinkel-Ernte bevat zout!
Decoratie
600 g | Decor Sesamzaad | ||
300 g | Decor Speltvlokken | ||
300 g | Zonnebloempitten |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een homogene massa vormen.Voor een goede vochtopname minstens 10 minuten in de 1e versnelling kneden.
Deegtemperatuur 27°C.
Voorrijs 30 minuten
Afwegen 1000 gram.
Nat vormen en decoreren met een mengsel van Decor Sesamzaad, Decor Speltvlokken en zonnebloempitten.
Narijs 45-55 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 260°C-240°C.
Baktijd 55-60 minuten.
Uitkomst 17 hele broden