Dronken Sinterklaasbroeder
Dronken Sinterklaasbroeder
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
700 g | 7 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
6.200 g | 62 % | water | |
2.500 g | 25 % | Maestro Boterstol | |
500 g | 5 % | Exakt Goud Crème |
Vulling 1
8.000 g | 80 % | rozijnen | |
1.500 g | 15 % | Pajets Chocolade |
Vulling 2
11.680 g | Maro 1:1,5 Vorm | ||
120 g | Araba Mocca |
Decoratie
590 g | Hazelnootstukjes (10 g per stuk) |
Werkwijze
De Marsepein aanmaken met de Araba Mocca (10 gram per kilogram) en eventueel 40 gram Gel Rhum 50% per kilogram.Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct vulling 1 doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 250 gram.
Bolrijs 30 minuten.
De helft van de bollen uitrollen tot een dikte van 5 mm.
In een licht gesmeerde ronde pie plate (17 cm doorsnede) leggen.
Een plak marsepein van 200 gram erop leggen, houd ca. 1 cm vrij van de rand.
Vervolgens de andere bollen uitrollen tot een dikte van 5 mm en op de marsepein leggen.
Strijken met Ovex Liquide en daarna licht bestrooien met Hazelnootstukjes.
Narijs 45 minuten.
Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 28 minuten.
Uitkomst 59 stuks