Recepten Recepten

Double Choc Orangeschnitt met Double Choc Cake

Recept

2.000 g   Double Choc Cake
500 g   ei
500 g   water

Vulling

300 g   Zeesan Blood Orange
375 g   water
1.500 g   slagroom

Trempeer

150 g   Trempeerlikeur met Gel

Decoratie

120 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
200 g   ColdJel Neutraal
40 g   Pajets Chocolade
Double Choc Orangeschnitt met Double Choc Cake

Werkwijze

Meng alle grondstoffen 3 minuten in de laagste versnelling met de vlindergard.
Verdeel het beslag over twee platen van 60 x 40 cm welke voorzien zijn van papier.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd ca. 15 minuten.

Bedek de chocoladeplakken direct na het bakken met schone plastic afdekvellen.

Meng Zeesan Blood Orange met water van 25°C tot een gladde massa.
Spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor en vervolgens de rest.
Verdeel de helft van de bavaroise op één van de plakken, bedek dit met de andere plak.
Trempeer de plak met triple sec trempeer.
Verdeel het restant bavaroise op de plak en tamponeer dit grof.

Plaats het geheel in de koeling om te geleren, eventueel invriezen.

Snij de plaat in twee banen van 60 x 20 cm, snij deze banen in 7 schnitten.

Als afwerking de ColdJel Neutraal op smaak en kleur maken met een druppel Sinas Comp. en of kleurstof.
Licht overstrooien met Pajets Chocolade, een oranje marsepein decor aanbrengen en afmaken met een takje verse mint.

Uitkomst 14 double choc orangeschnitten.