Donutti
Donutti
-
1.000 g | hardewenerdeeg cacao |
Recept
1.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
1.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
140 g | 7 % | gist | |
860 g | 43 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
1.500 g | Perla Amandelpan | ||
60 g | Wigo Compound Caramel |
Werkwijze
Hardewenerdeeg uitrollen tot een dikte van 2.5 mm.Plakjes uitsteken met de bloemsteker (ca. 8 gram).
Een rond bakje (diameter 65 mm, hoogte 40 mm) fonceren.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 900 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen en iets los laten komen.
Bolletjes iets platdrukken en uitrollen tot een dikte van 3.5 mm.
De Perla Amandelpan mengen met de Wigo Compound Caramel.
Een dopje caramelspijs inspuiten (15 gram) en dichtvouwen.
Plaats het bolletje in het gefonceerde bakje.
Decoreren met een bolletje hardewenerdeeg (2 gram) of met kruimeldeeg.
Narijs ca. 45 minuten.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 8 minuten.
Uitkomst 100 stuks
Na het afkoelen eventueel nog afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Eventueel extra decoratie overstrooien met fijn gebruneerde amandelschaafsel.