Donkerstoer
Donkerstoer
Recept
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } 100% |
3.000 g | 30 % | Toscane Donker 30 MZ * | } |
2.000 g | 20 % | volkorentarwemeel | } |
50 g | 0.5 % | bakkerszout | |
800 g | 8 % | gist | |
5.000 g | 50 % | water | |
1.000 g | 10 % | Maestro Boterstol | |
750 g | 7.5 % | kokos | |
750 g | 7.5 % | weekwater |
* Toscane Donker 30 MZ bevat zout!
Vulling
5.000 g | 50 % | Vruchtenmelange | |
2.000 g | 20 % | Hazelnootstukje KC | |
3.000 g | 30 % | rozijnen |
Afwerking
600 g | Fruitful Apricot Jam (10 g per stuk) |
Decoratie
60 g | kokos (1 g per stuk) |
Werkwijze
De Vruchtenmelange en Hazelnootstukjes KC ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het eigen gewicht.De kokos ca. 20 minuten weken.
Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Opbollen en in een gesmeerd koekblik plaatsen (12 stuks per blik).
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd ca, 50 minuten.
Na het afkoelen afmoesen en overstrooien met kokos.
Uitkomst 60 stuks