Dikke plakken Sachercake
Dikke plakken Sachercake
Recept
2.000 g | Sachermix | |
1.000 g | ei | |
1.100 g | boter | |
200 g | tarwebloem |
Vulling
800 g | Fruitful Apricot Jam | |
800 g | Glaceer Ganache met Arabesque Noir 72 | |
500 g | Trempeerlikeur met Gel en blanke stroop |
Afwerking
875 g | Glaceer Ganache met Arabesque Noir 72 |
Decoratie
150 g | Pajets Chocolade |
Werkwijze
Alle grondstoffen mengen en gedurende 5 minuten in de laagste versnelling mengen.Soortelijk gewicht 825 - 850 gram/liter.
Vul een cakeblik van 28 cm met 860 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 70 minuten.
Snijd de cake drie keer door.
Vul de onderste laag met de tot creme opgeklopte Glaceer Ganache.
Ruim tremperen (Kirsch).
Twee keer vullen met Fruitful Apricot Jam.
Verwarm de Glaceer Ganache in de magnetron tot 34°C.
Glaceer de cake met de Glaceer Ganache en aanzetten met Pajets Chocolade.
Na het koelen in 10 dikke plakken snijden.
Uitkomst 50 plakken