Deense Koffiebroodjes met Panomix Vienna
Deense Koffiebroodjes met Panomix Vienna
Recept
1.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
1.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
200 g | 10 % | gist | |
840 g | 42 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Doortoeren
800 g | 40 % | korstboter/margarine |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een koel deeg vormen.Direct de korstboter doortoeren.
Toeren 2 x in vieren.
Het deeg vrijwel direct afwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 1 cm.
Hiervan reepjes snijden van 45 gram.
Deze tegen elkaar in draaien zodat er een spiraal-effect wordt bereikt.
Hierna modelleren tot krakelingen en/of ronde broodjes.
Na voldoende narijs op de openingen (deze zijn enigszins dichtgerezen) een rozet van gele room (Rap) spuiten, zodat dit niet of nauwelijks op de bakplaat komt.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 15 minuten.
Na afkoeling afwerken met fruit en afdekgelei.
Uitkomst 50 broodjes.