Cup Cake
Cup Cake
Recept
2.000 g | Vero Extra Cake * | |
800 g | boter | |
1.000 g | ei | |
150 g | water | |
150 g | suiker | |
50 g | Citroenrasp | |
10 g | bakkerszout |
* Of Mix Boerencake, Cakemix BK, Maestro Cake
Decoratie
2.600 g | Cup Cake Frosting (25 g per stuk) |
Werkwijze
Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur mengen, 4 tot 6 minuten in de eerste versnelling draaien met de vlindergard.Soortelijk gewicht 950 gram/liter.
Voor chocoladebeslag 3% cacaopoeder toevoegen (125 gram).
Met een ijsschep 40 gram beslag in de Mini Muffintray scheppen.
Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 20 minuten.
Spuit na het afkoelen een rozet frosting van ca. 25 gram op de cup cake.
De cup cakes zijn prima te decoreren met o.a.:
- suikerdecoraties
- chocoladeschaafsel
- snoepgoed e.d.
Uitkomst 104 stuks