Cronuts
Cronuts
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
500 g | 5 % | gist | |
500 g | 5 % | ei | |
3.500 g | 35 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Doortoeren
3.000 g | 30 % | korstboter/margarine |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.Niet te intensief kneden, zodat het deeg zich makkelijk laat uitrollen.
Deegtemperatuur 24°C.
korstboter/margarine invouwen.
Een halve Hollandse toeren (in vieren) en twee halve Franse toeren (in drieën) geven.
Na een korte rust het deeg uitrollen op 6 mm.
Met een ronde donutsteker uitsteken (30 gram), diameter 7 cm.
Narijs 80 minuten. (voller laten rijzen dan bij getoerd gerezen gebakken in de oven).
Olietemperatuur 170°C.
Baktijd 6 minuten.
Uitkomst 583 stuks
Onder de olie bakken geeft het mooist en meest rechte resultaat.
Na het bakken afwerken, afvullen met een soespen is ook mogelijk.