Recepten Recepten

Crispy Swirled Croissant

Recept

5.000 g 100 % Nordix Croissant MZ *
300 g 6 % gist
2.300 g 46 % water

* Nordix Croissant MZ bevat zout!

Doortoeren

2.500 g 50 % korstboter/margarine

Vulling

5.700 g   Nutella (30 g per stuk)

Decoratie

3.800 g   Arabesque Lait 34 (20 g per stuk)
Crispy Swirled Croissant

Werkwijze

Deeg glad draaien, maar niet taai.
Deegtemperatuur 22°C.
Korstboter of margarine invouwen.
Twee halve Hollandse toeren geven (in vieren).
Na enige rust zo koel mogelijk verwerken.
Uitrollen tot een dikte van 2,5 mm.
Banen snijden 40 x 2,6 cm en oprollen.
De opgerolde deegstukken van ca. 52 gram in ringen van 3 cm hoog en een doorsnede van 9 cm plaatsen.
Narijs ca. 60 minuten.
Plaats een bakplaat op de ringen voor het bakken.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 190 stuks

Na het bakken en afkoelen vullen met Nutella, afwerken met Arabesque Lait 34.
Decoreren naar eigen inzicht.