Crispy Swirled Croissant
Crispy Swirled Croissant
Recept
5.000 g | 100 % | Nordix Croissant MZ * | |
300 g | 6 % | gist | |
2.300 g | 46 % | water |
* Nordix Croissant MZ bevat zout!
Doortoeren
2.500 g | 50 % | korstboter/margarine |
Vulling
5.700 g | Nutella (30 g per stuk) |
Decoratie
3.800 g | Arabesque Lait 34 (20 g per stuk) |
Werkwijze
Deeg glad draaien, maar niet taai.Deegtemperatuur 22°C.
Korstboter of margarine invouwen.
Twee halve Hollandse toeren geven (in vieren).
Na enige rust zo koel mogelijk verwerken.
Uitrollen tot een dikte van 2,5 mm.
Banen snijden 40 x 2,6 cm en oprollen.
De opgerolde deegstukken van ca. 52 gram in ringen van 3 cm hoog en een doorsnede van 9 cm plaatsen.
Narijs ca. 60 minuten.
Plaats een bakplaat op de ringen voor het bakken.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 20 minuten.
Uitkomst 190 stuks
Na het bakken en afkoelen vullen met Nutella, afwerken met Arabesque Lait 34.
Decoreren naar eigen inzicht.