Craguette Naturel
Craguette Naturel
-
4.800 g | Croissantdeeg voor Craguettes |
Recept
2.000 g | 100 % | tarwebloem | |
40 g | 2 % | gist | |
34 g | 1.7 % | bakkerszout | |
1.120 g | 56 % | water | |
30 g | 1.5 % | Nordix Super |
Strijken
160 g | Ovex Liquide (2 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Voorrijs 5 minuten.
Afwegen 1200 gram.
Verdelen en opbollen.
Bolletjes iets los laten komen.
Langrollen tot ca. 19 cm. en invriezen.
Croissantdeeg voor Craguettes uitrollen tot een dikte van 1,5 mm.
Snijden in stroken van 8 x 19 cm (ca. 60 gram). Deegplakken iets bevochtigen.
De bevroren deegpillen inrollen en iets aanpunten.
Strijken met Ovex Liquide en op met bakpapier beklede stokbroodplaten leggen.
Narijs ca. 30 minuten.
Voor het bakken het croissantdeeg insnijden.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 225°C.
Baktijd 15 minuten.
Uitkomst 80 stuks