Craguette Kaas
Craguette Kaas
-
4.800 g | Croissantdeeg voor Craguettes |
Recept
2.000 g | 100 % | tarwebloem | |
40 g | 2 % | gist | |
34 g | 1.7 % | bakkerszout | |
1.120 g | 56 % | water | |
30 g | 1.5 % | Nordix Super |
Vulling
400 g | 20 % | geraspte oude kaas |
Strijken
180 g | Ovex Liquide (2 g per stuk) |
Decoratie
1.350 g | geraspte oude kaas (15 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Direct de vulling doordraaien.
Voorrijs 5 minuten.
Afwegen 1200 gram.
Verdelen en opbollen.
Bolletjes iets los laten komen.
Langrollen tot ca. 19 cm. en invriezen.
Croissantdeeg voor Craguettes uitrollen tot een dikte van 1,5 mm.
Snijden in stroken van 8 x 19 cm (ca. 60 gram). Deegplakken iets bevochtigen.
De bevroren deegpillen inrollen en iets aanpunten.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met de geraspte oude kaas.
Op met bakpapier beklede stokbroodplaten leggen en insnijden.
Narijs ca. 30 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 225°C.
Baktijd 15 minuten.
Uitkomst 90 stuks