Crackers met Vikorn 50 MZ
Crackers met Vikorn 50 MZ
Recept
1.000 g | 50 % | Vikorn 50 MZ * | } 100% |
1.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
60 g | 3 % | gist | |
720 g | 36 % | water | |
100 g | 5 % | ei | |
200 g | 10 % | boter | |
100 g | 5 % | Exakt Ambacht |
* Vikorn 50 MZ bevat zout!
Werkwijze
Van alle grondstoffen een koel deeg draaien.I.v.m. een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling draaien.
Deeg verdelen en opmaken als brood, aanpassen aan de bakplaat.
Voor een bakplaat van 60 x 80 is dat 1800 gram deeg.
Voorrijs 20 minuten.
Uitrollen op 2,5 mm.
Op platen met siliconen papier leggen.
De deegplak prikken.
Snijden 12 bij 6 cm.
E.v.t. nat maken en bestrooien met Decor Sesamzaad of Decor Classic Mix.
Narijs 25 minuten.
Baktijd 40 minuten.
Oventemperatuur 190°C. aflopend.
De laatste 5 minuten de schuif open.
Uitkomst 130 stuks.
NB. Op dit recept zijn de beweringen ten aanzien van Vikorn niet van toepassing.