Recepten Recepten

Citrus twist muffins met Fantasy Orange & Lemon

Recept 1

500 g   Fantasy Lemon Cake
175 g   ei
125 g   water
100 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Recept 2

1.000 g   Fantasy Orange Cake
350 g   ei
250 g   water
150 g   Muffinolie *
50 g   suiker

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling 1

230 g   Fruitful Orange Cream

Vulling 2

230 g   Fruitful Lemon Cream

Decoratie

250 g   Kruimeldeeg met Kanomix
Citrus twist muffins met  Fantasy Orange & Lemon

Werkwijze

Beide beslagen aandraaien.

Lemon beslag:
Meng alle ingrediënten gedurende 5 minuten in de laagste versnelling met de vlindergard.
Om er zeker van te zijn dat de citroenstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.

Orange beslag:
Meng alle ingrediënten gedurende 5 minuten in de laagste versnelling met de vlindergard.
Om er zeker van te zijn dat de sinaasappelstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.

Met een spuitzak 20 gram Lemon beslag in de muffincup spuiten.
Vervolgens een dot van 5 gram van de Fruitful Lemon Cream en een dop van 5 gram Fruitful Orange Cream op het Lemon beslag spuiten.
Spuit daarna 40 gram Orange beslag in de cups.
Voor marmereffect meng het beslag licht in de muffincup.
Voor het bakken decoreren met kruimeldeeg.

Voor en vlak na het inschieten stomen voor een mooie muffinwerking.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd ca. 25 minuten.

Uitkomst 45 stuks (70 gram)